چه کسانی نباید هایفو انجام دهند، بهتر است قبل از پاسخ به این سوال ابتدا با مفهوم هایفوتراپی آشنا شویم. هایفوتراپی روشی غیر تهاجمی و محبوب برای رفع چین و چروک و سفت کردن پوست صورت، گردن و غبغب است که با امواج متمرکز اولتراسوند انجام میشود. این روش سریع بوده و با رعایت مراقبتهای پس از درمان، میتوان عوارض آن را به حداقل رساند. هایفو برای اغلب افراد مناسب است و تیپ پوستی تأثیر چندانی در نتایج آن ندارد. در مقاله هایفوتراپی در کرمان موارد منع مصرف هایفو و افرادی که نباید این روش را انجام دهند را بررسی کردهایم.
کسانی که نباید هایفو انجام دهند:
افرادی که در صورت یا گردن استنت فلزی دارند:
استفاده از هایفو برای کسانی که دارای ایمپلنتهای فلزی (مانند ایمپلنت دندان یا استنت) هستند ممکن است باعث درد شدید شود. در برخی موارد، با قرار دادن حائلهایی مثل پد محافظ امکان انجام هایفو وجود دارد اما نیاز به نظر پزشک دارد.
افراد دارای ضربانساز قلبی یا دستگاههای الکترونیکی:
افرادی که از ضربانساز قلبی یا دستگاههای مشابه استفاده میکنند، باید از انجام هایفوتراپی خودداری کنند زیرا امواج اولتراسوند ممکن است در عملکرد این دستگاهها اختلال ایجاد کند.
کسانی که اخیراً شیمی درمانی کردهاند:
امواج هایفو ممکن است برای افرادی که تحت درمانهای سخت مانند شیمیدرمانی بودهاند خطرناک باشد. مشورت با پزشک متخصص قبل از انجام این روش ضروری است.
پوست خیلی خشک:
افراد با پوست خشک، بهتر است ۳ روز قبل از هایفو از مرطوبکنندههای قوی استفاده کنند و پوستشان آماده شود تا از عوارض احتمالی جلوگیری شود.
مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی :
کسانی که داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی (مانند کورتیکو استروئیدها) استفاده میکنند، باید تا پایان دوره درمانی خود از هایفوتراپی پرهیز کنند زیرا ممکن است عوارض بیشتری ایجاد شود.
افراد مبتلا به دیابت پیشرفته :
دیابت میتواند به رگهای کوچک آسیب برساند از آنجایی که هایفو باعث تحریک پوست میشود ممکن است در این افراد باعث کبودی شود.
مشکلات هورمونی (کم کاری تیروئید):
پوست خشک ناشی از اختلالات تیروئید ممکن است نتایج هایفو را تحت تأثیر قرار دهد. بهتر است ابتدا درمان تیروئید انجام شود و سپس برای هایفوتراپی اقدام کنید.
تزریق بوتاکس یا ژل در ماههای اخیر:
اگر تزریق بوتاکس یا ژل انجام دادهاید حداقل باید ۳ ماه صبر کنید، زیرا هایفو ممکن است نتایج تزریق را تحت تأثیر قرار دهد.
بارداری و شیردهی:
اگر چه عمق نفوذ هایفو بسیار کم است و احتمالاً بیخطر است اما تحقیقات کافی در مورد اثرات طولانی مدت آن در دوران بارداری و شیردهی وجود ندارد. برای احتیاط، بهتر است انجام هایفو به بعد از بارداری موکول شود.
بیماریهای فعال پوستی یا سیستمیک:
کسانی که دچار بیماریهای سیستمیک (مانند بیماریهای خودایمنی یا عفونتهای فعال) هستند، بهتر است تا زمان کنترل بیماری از انجام هایفوتراپی پرهیز کنند.
آکنه شدید یا زخمهای باز:
پوستهای آسیب پذیر مانند افرادی که آکنه کسیتیک یا زخمهای باز دارند برای انجام هایفو مناسب نیستند. ابتدا باید زخمها درمان شوند و سپس این روش انجام شود.
مصرف داروهای رقیقکننده خون:
افرادی که از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکنند ممکن است دچار کبودی یا خونریزی شوند.
هایفو چه کاربردهایی دارد؟
از کاربردهای هایفوتراپی میتواند به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش چین و چروک پوست
- رفع شل بودن و افتادگی پوست صورت و گردن
- درمان افتادگی پلک و ابرو
- رفع چین و چروک اطراف چشم
- کاهش افتادگی غبغب
- رفع چین و چروک روی پوست سینه
- اصلاح خط خنده
- بهبود خط چانه
عکس قبل و بعد هایفوتراپی
هایفوتراپی چه عوارضی دارد؟
روش هایفوتراپی در بین سایر روشهای زیبایی صورت از ایمنی و تاثیرگذاری بیشتری برخوردار است. اما با این حال، بسته به نوع پوست افراد و سطح مهارت اپراتورهایفو ممکن است عوارض جانبی محدودی نیز داشته باشد.
شایعترین خطرات و عوارض هایفوتراپی شامل موارد زیر میشود:
- درد: برخی از مراجعه کنندگان پس از هایفوتراپی دچار درد یا ناراحتی میشوند که جای نگرانی نیست. پزشک میتواند با تجویز بیحس کننده یا داروی خوراکی این مشکل را کاهش دهد.
- تورم: یکی از نادرترین عوارض هایفوتراپی تورم است که شدت آن در هر نوع پوست متفاوت است. این تورم موقتی بوده و معمولاً ظرف چند روز کامل برطرف میشود.
- تیرگی پوست: یکی از عوارض ماندگار هایفوتراپی ممکن است تیرگی پوست باشد که به دلیل دمای بالای دستگاه اولتراسوند (بین ۴۵ تا ۶۵ درجه سانتی گراد) ایجاد شود. برای پیشگیری از این مشکل حتما هایفوتراپی را زیر نظر متخصص پوست با تجربه انجام دهید.
- بی حسی: هایفوتراپی ممکن است باعث بیحسی جزئی شود که به طور طبیعی تا دو هفته برطرف میشود. در صورت برطرف نشدن بی حسی بیش از این مدت حتما با پزشک مشورت کنید.
- قرمز شدن پوست: هایفوتراپی با تحریک سلولهای پوستی ممکن است باعث قرمزی پوست شود اما این عارضه موقتی و بیخطر است.
- عدم نتیجه دهی: یکی از مشکلات شایع بعد از هایفوتراپی عدم نتیجهدهی است که ممکن است باعث نگرانی فرد شود زیرا در برخی موارد هیچ تغییر مثبتی در صورت و گردن مشاهده نمیشود.
آیا هایفوتراپی سرطان زا است؟
هایفوتراپی روش غیر تهاجمی که بدون خطر خونریزی، درد، عفونت و بیهوشی است. در واقع امواجی که در هایفو استفاده میشوند از جنس صوت بوده و به هیچوجه این امواج سرطانزا نخواهند بود. همچنین عمق نفوذ پرتو هایفو حدودا ۴ میلیمتر بوده و به لایههای عضلانی زیرین و قسمتهای عمیق پوست نفوذ نمیکند. علاوه بر این سرطان زا بودن هایفوتراپی هیچ اثبات علمی ندارد. بنابراین شما میتوانید با خاطری آسوده این درمان را انجام دهید و به جوانی پوست خود کمک کنید.
قبل و بعد از هایفوتراپی چه کارهایی باید انجام دهیم؟
مراقبتهای قبل از هایفو:
- در صورتی که قبلاً بوتاکس، فیلر یا چربی تزریق کردهاید و یا دارویی مصرف میکنید پزشک را مطلع کنید.
- دو هفته قبل از انجام هایفو از مصرف محصولات دارای Retin-A یا اسید گلیکولیک خودداری کنید.
- روز قبل از هایفوتراپی حمام کنید و پوستتان را تمیز کنید.
- در صورت ابتلا به هر گونه بیماری به پزشک خود اطلاع دهید.
مراقبتهای بعد ازهایفو:
- به مدت ۲۴ ساعت پس از درمان از رفتن به حمام، سونا، استخر و حمام آفتاب خودداری کنید.
- در معرض آفتاب قرار نگیرید و از محصولات ضد آفتاب استفاده کنید.
- از لایه بردارهای پوست به مدت یک هفته استفاده نکنید تا از التهاب پوست جلوگیری شود.
- از فعالیتهایی که سبب تعریق زیاد میشوند خودداری کنید.
- از کرمهای مرطوب کننده مخصوص پوستهای حساس استفاده کنید.
سوالات متداول
۱.هزینه هایفوتراپی چقدر است؟
هزینه هایفوتراپی به عوامل متعددی مانند نوع و وضعیت پوست، تعداد جلسات، شدت چین و چروکها، محل درمان و غیره بستگی دارد همچنین میتواند در هر فردی متفاوت باشد.
۲.ماندگاری هایفوتراپی چقدر است؟
نتایج و ماندگاری هایفوتراپی با توجه به سن، ژنتیک و سبک زندگی فرد بین ۶ ماه تا ۳ سال دوام دارد. برای ماندگاری بیشتر میتوان جلسات را تکرار کرد.
۳.آیا هایفوتراپی دردناک است؟
هایفوتراپی معمولا بدون درد است اما برخی افراد ممکن است هنگام انجام آن احساس گرما یا سوزن سوزن خفیف داشته باشند.
۴.آیا هایفوتراپی برای همه انواع پوست مناسب است؟
بله، هایفوتراپی برای اکثر انواع پوست مناسب است اما افراد با پوست بسیار حساس یا مشکلات خاص بهتر است قبل از انجام با پزشک مشورت کنند.